Опасното време във Варна започна да причинява щети.6 метра е

...
Опасното време във Варна започна да причинява щети.6 метра е
Коментари Харесай

Силният вятър събори близо 20 дървета и повреди 2 автомобила във Варна

Опасното време във Варна стартира да предизвиква вреди.

6 метра е междинната скорост напразно все още, а скоростта на поривите доближава до 17 метра в секунда, сочат данни на Национален институт по метеорология и хидрология във Варна. Синоптиците предвиждат, че занапред вятърът ще се усилва, оповестява Радио Варна.

Над 50 сигнала са подадени на дежурния в община Варна. Сред тях са сигнали за паднали близо 20 дървета и голям брой клони в разнообразни региони на Варна. От вятъра са наранени два автомобила в местността Боровец, в квартал " Аспарухово " и в центъра на града. Дърветата се отстраняват, с цел да не пречат на проходимостта, написа.

Според синоптиците през нощта и до на следващия ден сутринта ще е облачно. Ще има превалявания, по-значителни над Североизточна България и Северното Черноморие! Ще вали дъжд, в Лудогорието, западната част на Добруджа и региона на Странджа преваляванията ще са от сняг и там ще се образува тънка снежна завивка. В тези региони по пътищата ще има условия за заледявания! Вятърът ще е доста мощен, в източната част на региона и по Черноморието плевел от север-северозапад!

Утре още предиобед преваляванията бързо ще спрат, облачността ще стартира да се раздира, а до края на деня и да понижава. Вятърът, обръщайки се от северозапад постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°, оптималните от 2° до 7°.

Вълнението на морето в заливите ще е 4 бала, отвън тях 5-6, на следващия ден ще отслабва.

Температура на морската вода по северното крайбрежие 7°-10°, по южното 12°-14°.

За Варна минимална температура 1°-2°, оптималната 5°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР