Опасността от заразяване с коронавирус чрез аерозолни частици се оказва

...
Опасността от заразяване с коронавирус чрез аерозолни частици се оказва
Коментари Харесай

Германски вирусолог: Проветряването е по-важно от дезинфекцирането

Опасността от заразяване с ковид посредством аерозолни частици се оказва по-голяма, в сравнение с се предполагаше, оповестява Дойче веле, като се базира на водещия немски вирусолог Кристиан Дростен. Според него разпоредбите за отбрана от Covid-19 би трябвало да се преработят.

Водещият немски вирусолог Кристиан Дростен счита, че в бъдеще би трябвало да се обръща по-голямо внимание на заплахата от заразяване посредством аерозоли. Специалистът от берлинската клиника " Шарите " твърди, че има нови научни знания, които затвърждават усещането, че аерозолните частици играят доста значима роля при разпространяването на болестта.

" В избран миг вероятно ще се наложи да преработим главно сегашните правила за отбрана предвид на новите знания за механизмите на заразяване ", споделя той.

Във всекидневието ни вероятно би трябвало да се концентрираме повече над проветряването, в сравнение с над непрекъснатото бърсане и дезинфекциране, прибавя той във връзка с пребиваването в затворени пространства.

Още в средата на май Кристиан Дростен съобщи по отношение на откриването на заведенията за хранене и заведенията, че приемането на клиенти навън може да се счита за релативно безвредно, заради което вероятно не е належащо даже правилото за съблюдаване на разстояние от два метра сред масите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР