Опасност от нулиране на семестъра в Националната академия за театрално

...
Опасност от нулиране на семестъра в Националната академия за театрално
Коментари Харесай

Проф. Станислав Семерджиев: Няма опасност от нулиране на семестъра в НАТФИЗ

Опасност от нулиране на семестъра в Националната академия за театрално и кино изкуство няма . В това увери ректорът на висшето учебно заведение проф. Станислав Семерджиев пред БНР след решението да се удължи онлайн образованието за студентите.

По думите му " може да има малко отсрочване с 2-3-4 седмици, в случай че се наложи. Проф. Семерджиев се надява да не се стигне до отсрочване на семестъра, в случай че не се стигне до непредвидени, пагубни, рискови събития.

Не бива да се поддаваме на всеобща суматоха, акцентира ректорът на НАТФИЗ " Кр. Сарафов " .

" Ние, в региона на театъра и киното сме привикнали да работим в рискови условия. Когато всички си седят на Коледа у дома, ние сме на сцените и на екраните . Когато всички са вечер на салата и ракия, ние ги забавляваме. Всякакъв тип рискови условия сме видели, няма да се уплашим и от такива. Истината е, че в най-тежките моменти постоянно хората на изкуството са тези, които водят напред народите ", сподели проф. Семерджиев.

По думите му заповедта на министъра на опазването на здравето е ясна в частта, която касае медицинските университети, и за всички други, в които има някакъв тип действия , които няма по какъв начин да се проведат отдалечено. Той допуска, че аварийният проект за деяние най-вероятно ще повтори миналогодишния.

" Ние цяло лято учихме, за разлика от всички други висши учебни заведения, които си изкараха онлайн теоретически годината . Ако се стигне до такава степен, най-вероятно ще го повторим. "

Дори болните преподаватели имат готовността и настройката да работят онлайн, стана ясно от думите на Семерджиев.

" Не съм нито от последователите, нито от хулителите на онлайн образованието. Във всяка една обстановка, както и в тази, има позитивни и негативни черти. Онлайн образованието в някаква степен дава малко повече благоприятни условия за присъединяване на студенти, които другояче се тормозят, сядат на задните редове, не слушат и т. н. В тази обстановка са по-заинтригувани. Обратното - за тези, които са доста дейни, онлайн образованието леко им прекършва полета ", сподели проф. Семерджиев

При практическите предмети в НАТФИЗ онлайн образованието е невероятно. Изключение вършат упражненията по театрална тирада, вокалното образование и монолозите, посочи Станислав Семерджиев. " Това обаче е 10-15-20% от цялото практическо образование ", изясни ректорът на театралната академия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР