Опасно време в пет области. В София област, Враца, Плевен,

...
Опасно време в пет области. В София област, Враца, Плевен,
Коментари Харесай

Времето полудя. Порои и градушки в 5 области

Опасно време в пет области. В София област, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово, ще е в действие втората степен за рисково време с оранжев код. По тези места се чакат краткотрайни интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки, които да стартират в следобедните часове и през нощта против неделя.

Очакваните местни количества дъжд са до 40-50 mm.

За Кюстендилска област, Пернишка област, София-град, Видин, Монтана, Велико Търново и Русе е разгласен жълт код за евентуално рисково време.

Там също с напредването на деня и през нощта против неделя се чакат краткотрайни интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Локалните количества дъжд ще са до 25-35 mm.

Още преди обяд през днешния ден над Западна България, а след обяд и над централната част от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има и градушки.

Преди обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Ще бъде към момента топло с дневни температури сред 28 и 33 градуса, само че след пладне от северозапад ще стартират да се намаляват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР