Опасно силни ветрове в страната. Сигнали за паднали дървета, прекъснат

...
Опасно силни ветрове в страната. Сигнали за паднали дървета, прекъснат
Коментари Харесай

Ураганът в София направи голяма беля на Терминал 2

Опасно мощни ветрове в страната. Сигнали за паднали дървета, пресечен кабел на енергийния систематичен оператор, захранващ част от столицата, и пренасочени самолети за кацане на летище София - това е равносметката от миналите часове в столицата.

Снощи на Терминал 2 на Летище София три самолета от Франкфурт, Мюнхен и Виена не кацнаха и бяха пренасочени на прилежащи на България летища поради мощния вятър.

Жълт код е разгласен в 21 области в страната поради южния вятър, който връхлетя страната със скорост 22 до 24 м/с.

На телефон 112 в столицата са получени 120 сигнала за паднали дървета, вдигнати строителни огради, скъсени кабели.

„ През цялата нощ екипи на Столичната община, на пожарната, на експлоатационните сдружения работиха и не престават да работят.

Днес в София е разгласен жълт код за плевел вятър, тъй че се обръщам към всички жители, към притежателите на обекти съществено да обезопасят строителните огради, рекламните детайли, тъй като бяха получени на телефон 112 над 120 сигнала “, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия.

Както БЛИЦ заяви, разкъсан е 120-киловолтов кабел на енергийния систематичен оператор, който зарежда част от столицата. Аварията е станала късно нощес. В момента спешните екипи работят по нейното премахване. Няма клиенти, лишени от зареждане.

„ В разследване на бурния вятър нощес към 12 - 12:30 часа част от покрива на склад за дървен материал е вдигнат от вятъра и попада върху проводниците на 2 електропровода - "Тинтява " и "Асамблея ", които са връзка от подстанция "Казичене " до подстанция "София-юг " и надлежно от Топлоелектрическа централа "София-Изток " до подстанция "София-юг ".

В момента незабавно откакто е локализирана повредата е обезпечено зареждане за лишените потребители. Алтернативно зареждане е обезпечено още нощес. В момента няма лишени потребители. Към този миг сътрудниците към този момент са отстранили повредата по единия електропровод "Тинтява ".

След осъществяване на нужните превключвания и обезопасявания ще стартира отстраняването по другия електропровод "Асамблея ", което се надяваме, че ще завърши в границите на към 2 часа “, изясни Ангелин Цачев - изпълнителен шеф на ЕСО.

В момента няма анулирани и закъсняващи полети на Летище София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР