Опасно е, че хората не искат да ваксинират децата си.

...
Опасно е, че хората не искат да ваксинират децата си.
Коментари Харесай

Опасно е, че хората не искат да ваксинират децата си

" Опасно е, че хората не желаят да имунизират децата си. Говорим за наложителния имунизационен календар. Трябва да се включат още няколко ваксини, само че да са по избор и да са заплащани от публични фондове. Родител, който откаже безвъзмездна имунизация, би трябвало да поеме писмена отговорност. Има ваксини, без които европейците не можем. "

Това разяснява във вторник проф. Тодор Кантарджиев по Нова нюз.

" Как няма да ваксинираш момче за заушка, да остане безплодно? Или момиче за рубеола? Като забременее, да роди повредено дете? Дифтерията и детският паралич също могат да бъдат предотвратени. Колкото по-тежка е една зараза, толкоз по-ефективна е имунизацията. Микробът, който я предизвиква, е генетически еднообразен, когато е гибелен. Хубавата ваксина защищава от заразяване - приказваме за тетанус, дифтерия, детски паралич, детските шарки ", напомни той изгодите от изключително значими ваксини, гарантиращи предотвратяване от заболявания, които в предишното са били смъртоносни.

Спад във имунизационното покритие регистрират от Организация на обединените нации на международно равнище заради COVID. Затова и оттова започнаха акция за наваксване на забавянето на темповете на ваксиниране на децата световно. Тази наклонност регистрират и от българското здравно министерство. През 2020 и 2021 година в имунизационния обхват против полиомиелит в страната има спад по отношение на предходните години, през 2022  година стартира нормализиране на ситуацията при всички приеми, регистрират от Министерството на здравеопазването. Спад има в имунизационното покритие и по повод на морбили.

Професорът разяснява и разпространяването на COVID в България. През седмицата СЗО анулира изключителното състояние във връзка с короновирусната зараза.

Последните седмици област Смолян е с три пъти по-висока заболеваемост от Коронавирус спрямо близките райони, уточни Кантарджиев.

" Подвариантът " Артурус " последва " Кракен ". Той прави конюктивит 4-5 дни. Смолян е на второ място след Кюстендил по заболеваемост в страната. Преди умираха доста хора от ковид, а в този момент единствено доста възрастни и хора с съпътстващи болести. Променяйки се, Коронавирус стана генетично хетерогенен, по този начин имунизациите не защищават от заразяване, а от тежко превозване ", акцентира още веднъж той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР