Опасни мисии, напрегнати моменти и фантастични приключения ще има в

...
Опасни мисии, напрегнати моменти и фантастични приключения ще има в
Коментари Харесай

Кино шедьоври във втората седмица на „Треска за Оскари“

Опасни задачи, напрегнати моменти и фантастични завършения ще има в новата седмица на акцията „ Треска за Оскари “. Шестте заглавия, отличени с номинация или премия от Академията, ще бъдат излъчени от 21:00 ч. по KINO NOVA. Следващата неделя пък феновете ще имат неповторимата опция да проследят онлайн раздаването на влиятелните награди БАФТА 2024, които тази година още веднъж ще бъдат излъчени извънредно в ефира на филмовия канал - на 18 февруари от 21:00 ч.

Ударно начало на седмицата в понеделник (12 февруари) ще даде режисираният от Дейвид Финчър филм “Не казвай довиждане ”. Интригуващият психически трилър е основан на бестселъра на Джилиан Флин, която е и сценарист на лентата. На петата годишнина от сватбата си Ник Дън (Бен Афлек) оповестява за изгубването на красивата му брачна половинка Ейми (Розамунд Пайк). След последвалата медийна нервност към случая и напън от страна на закона, портретът на Ник като грижлив брачен партньор стартира да избледнява. Скоро държанието му провокира редица въпроси. Кой в действителност е Ник? Той ли е умъртвил жена си или истината е доста по-сложна, в сравнение с наподобява?

Вторник (13 февруари) идва с гениалната кино класика " Похитителите на изчезналия кивот ". Режисираният от Стивън Спилбърг филм с четири награди „ Оскар “ се счита за един от най-великите, създавани в миналото, оказвайки трайно влияние върху известната просвета. В лентата от 1981 година феновете за първи път се срещат с емблематичния прочут археолог и специалист по окултизъм доктор Индиана Джоунс (Харисън Форд). Героят е нает от държавното управление на Съединени американски щати, с цел да откри свещения Кивот, в който се счита, че към момента се съхраняват каменните скрижали с Десетте Божи заповеди. За злощастие, за сътрудниците на Хитлер е също толкоз значимо да се снабдят със свещения артефакт. Така Инди и някогашната му другарка Марион се впускат във вълнуващо премеждие, което ги води от Непал до Кайро и оттатък.

В сряда (14 февруари) KINO NOVA ще предложи на феновете още мистични загадки в “Индиана Джоунс и храмът на обречените ”. Към приключенията на дръзкия авантюрист и археолог Индиана Джоунс (Харисън Форд) се причисляват певицата в нощен клуб Уили (Кейт Капшоу) и 12-годишният Шорт Раунд (Ке Хуи Куан). Заедно те ще търсят тайнствен камък, откраднат от индийска общественост. Екзотични гледки, луди преследвания, рискови обстановки и племенни жертвоприношения – всичко това ще съпътства триото, до момента в който се пробва да се снабди с откраднатия камък.

Много екшън и напрежение дава обещание третата част от филмовата поредност - „ Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход “, която феновете могат да гледат в четвъртък (15 февруари). След години на проучвания, доктор Хенри Джоунс (Шон Конъри) най-сетне отпътува за Италия, с цел да откри Свещения граал. След мистериозното му изгубване, синът му Индиана Джоунс (Харисън Форд) потегля на следващата предизвикателна задача. Когато получава по пощата дневника на татко си, в който има

инструкции за намирането на граала, Индиана схваща, че Хенри е в неволя. Спасяването му се трансформира в конкуренция с времето и нацистите, а залогът е спасяването на света.

Работната седмица ще приключи в петък (16 февруари) с продължението на сагата за сицилианската фамилия Корлеоне в „ Кръстникът 2 “. В лентата именитият режисьор Франсис Форд Копола споделя две истории - за ранните години на Дон Вито (пресъздаден превъзходно от Робърт Де Ниро) и за издигането на сина му Майкъл (брилянтния Ал Пачино) като новия Дон. По втората част на “Кръстникът ” работят огромна част от основателите на първия филм, което го прави без подозрение най-хубавото продължение на кино класика, създавано в миналото. Кино шедьовърът е номиниран за 11 награди „ Оскар “, от които получава цели 6, в това число за най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубав артист в поддържаща роля за Робърт Де Ниро.

Уикендът ще донесе фантастични завършения с първия от трилогията филми, основани по претекстове от „ Билбо Бегинс или до такава степен и назад “ на Дж. Р. Р. Толкин - „ Хобит: Неочаквано странствуване ”. Историята наблюдава основния воин Билбо Бегинс, който се насочва на велико странствуване, с цел да избави кралството на джуджетата Еребор от страховитото страшилище Смог. По пътя той освен демонстрира досетливост и храброст, която учудва даже него, само че и се снабдява с пръстен, обвързван със ориста на Средната земя. Режисьор е Питър Джаксън, а в основните функции влизат звездните артисти Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Орландо Блуум, Илайджа Ууд, Ричард Армитидж, Кейт Бланшет, Иън Холм, Кристофър Лий и други.

В последния ден от седмицата е време за искра и безредици с филмовите награди БАФТА 2024, които феновете на KINO NOVA още веднъж ще могат да гледат онлайн в ефира на тематичния канал. Киноманите ще проследят раздаването на влиятелните статуетки на 18 февруари в 21:00 ч., а час по-рано - кои звезди ще покорят аления килим. Отличията БАФТА 2024 ще бъдат раздадени на публична гала в Лондон в Royal Festival Hall, а водещ на блестящото шоу ще бъде неведнъж награждаваният артист Дейвид Тенант.

Повече информация за филмите можете да откриете на уеб страницата, както и във Фейсбук страницата на KINO NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР