Опашки пред ваксинационните пунктове в София и в други градове.

...
Опашки пред ваксинационните пунктове в София и в други градове.
Коментари Харесай

Опашки за ваксини в големите болници преди влизането на зеления сертификат

Опашки пред имунизационните пунктове в София и в други градове. " Информационно обслужване " регистрира връх при изтеглените документи. Заради засиления интерес, някои от пунктовете удължиха своето работно време.

Различни аргументи накараха хората да се наредят на опашки пред имунизационните пунктове:

Вече като ме принуждават да се имунизирам, с цел да мога да работя....

Здравето ми е значимо. Познавам хора, които са го изкарали много тежко. До момента се разминавах, само че считам, че възможностите ми са по-добри с ваксина, в сравнение с без.

Аз съм имунизирана доста от дълго време. Тук съм за документ, само че се оказа, че би трябвало да изчакам цялата опашка.

За други пък това е било мъчно решение:

От най-рисковата група баба ми и дядо ми са твърдо срещу тази ваксина и като цяло аз съм тук по личен избор, четох цяла вечер и считам, че това не е рисково, уповавам се да го одобряват, откакто го видят по новините.

И до момента в който някои се редят на опашки в последния миг преди зеленият документ да стане наложителен за достъп до доста публични пространства, други, въпреки и имунизирани, не могат да се снабдят със заветния документ:

През месец август се имунизирах в Англия и в този момент при опит да взема зелен документ, от РЗИ ми споделиха, че това е невероятно, тъй като не съм се ваксинирала в България.

А напорът на искащи да се имунизират накара и част от спортните клубове да отворят имунизационни центрове:

От 13.30 до момента сме сложили 30 ваксини горе долу, което е за към 1 час. Бройката е много добра, като се има поради че предходни дни за целя ден не можем да сложим толкоз, сподели доктор Слави Тодоров, доктор от ЦСМП София.

И макар че множеството хора избират еднодозова ваксина, с цел да получат документ незабавно, съгласно разпоредбите и те ще би трябвало да изчакат:

Сертификатът, без значение с каква ваксина е, идващите две седмици не е годен, по-късно става годен, добави доктор Слави Тодоров, доктор от ЦСМП София.

Поради огромния напор на искащи, през днешния ден електронната система за издаване на документи се срина. От осведомително обслужване обаче твърдят, че това няма да докара до теч на персонални данни.

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ЗА НОВИТЕ МЕРКИ ИЛИ ИСКАТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ КАЗУСИ, СВЪРЗАНИ СЪС " ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ", ПИШЕТЕ НИ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР