Опашки от желаещи се извиха днес пред медицинските лаборатории заради

...
Опашки от желаещи се извиха днес пред медицинските лаборатории заради
Коментари Харесай

Опашки за зелен сертификат за антитела

Опашки от искащи се извиха през днешния ден пред медицинските лаборатории поради опцията за издаване на „ зелен документ “ против уверение за съществуване на антитела след преболедуван COVID-19. Към 18:00 часа издадените в столицата документи от системата на „ Информационно обслужване “ са над 4200.

От през днешния ден зелен документ ще се издава и на преболедували Коронавирус. Зелен документ и за антитела, ще важи единствено за България.

Близо 7 хиляди са направените проби за съществуване на антитела, в една от водещите лаборатории в страната. Медицинският шеф доктор Благовеста Пенчева, регистрира растеж от пет пъти:

„ Обикновено имаме към 1500 такива теста дневно. Като натоварване можем да поемем тези проби, подготвили сме се да можем да поемем и 10 000 теста дневно “, разяснява доктор Пенчева.

Интерес към тестванията има още от рано тази заран. Пред лабораториите в София се извиха опашки.

„ Не виждам причина да се ваксинираш против нещо, което към този момент си го изкарал “, разяснява чакащ за тест.

„ След като човек е преболедувал, значи дава отговор на нужните данни съгласно медицината, и би трябвало да има опция и да получи подобен документ “, споделя различен.

„ Преболедувала съм го преди една година, доста малко хора ще могат да покрият тези стойности, само че аз съм тук за мое персонална информация “, сподели чакащ за антителните проби.

Изискването за издаване на „ зелен документ “ е, пациентът да има не по-малко от 150 BAU единици. Проверените досега резултати от тази лаборатория сочат, че едвам 30% от хората покриват тези стойности.

Според доктор Пенчева, трайното решение на казуса е имунизация.

„ Просто всички трябваше да се обединим към концепцията за имунизиране, а ние се сплотяваме към концепцията за безвъзмездни проби и някакъв тип „ зелен документ “, прикани доктор Пенчева.

„ Зеленият документ “ въз основата на антитела важи три месеца, единствено в рамките на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР