Oпасен мост се руши над натоварен път в софийския район

...
Oпасен мост се руши над натоварен път в софийския район
Коментари Харесай

Опасен мост се руши над натоварен път в софийския район Кремиковци

Oпасен мост се разрушава над претрупан път в софийския регион " Кремиковци ", заяви Нова телевизия. Намира се сред село Яна и град Бухово.

По него преди са минавали товарни вагони на някогашния цех " Кремиковци ". Днес оборудването пустее и се разрушава.

" Мостът е рисков. Преди няколко дни от него падна парче бетон. Той не се поддържа, откогато не работи цех " Кремиковци ". На ден минават над 300 коли, както и рейсове на градския превоз. Трябва да се вземат някакви ограничения, до момента в който някой не е потърпевш ", съобщи гражданин на град Бухово.

Кметът на село Яна Елеонора Ангелова означи, че от два месеца, откогато е кмет при нея не са постъпвали сигнали за този мост.

От своя страна кметът на регион " Кремиковци " Лилия Донкова разясни, че имат информация, че мостът е рисков. На 11 декември е била свикана взаимна комисия със притежателя на оборудването. На тази комисия е открито, че парапетите на моста, както и колоните му са рискови. Има ерозирала арматура и притежателят е поел ангажимент да отстрани рисковите детайли.

Един от тях е отхвърлен още преди коледните празници, добавя кметът на регион " Кремиковци ".

" Получихме наставления от община Кремиковци. Стартирахме развой, в който всички рискови колони бяха отстранени. Взехме решение да пристъпим към разрушаването на целия мост. Има степен на заплаха, само че самият надлез е здрав. Проблемни са оградните платна. Пристъпваме обаче към цялостното му разрушение ", изясни шефът на компанията, която стопанисва надлеза, Анелия Крушкова.

Докато трае разрушаването придвижването би трябвало да се спре за най-малко 2 дни. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР