Опасен блок в Монтана продължава да се руши и да

...
Опасен блок в Монтана продължава да се руши и да
Коментари Харесай

Рушащ се блок в Монтана продължава да застрашава животи

Опасен блок в Монтана продължава да се разрушава и да заплашва живота на преминаващите около него.

Блокът „ Плиска “ 2 стана прочут предишния юли, когато парче бетон се откърти от една от терасите и падна напълно покрай седеммесечно бебе и петима възрастни.

Оттогава са последвали голям брой сходни произшествия, последните два – преди няколко дни, описаха притежатели на жилища в блока. Най-горните етажи са в плачевно положение, покривът тече и когато завали дъжд, от осмия до четвъртия етаж протичат всички стени.

Веднага след станалото предходната година локалната власт даде наставление за премахване на рисковите детайли.

Договорихме се с планинар, които мина по всички етажи, краткотрайно в профил частите, които застрашаваха да паднат, сподели Цветан Станев, ръководител на сдружението, което сплотява хората от блока. Година по-късно обаче нови парчета са напът да се откъртят.

Организирахме се, подготвихме документи за саниране на блока по националната стратегия, само че документите са в Българската банка за развиване и чакаме финансиране от Министерство на регионалното развитие, уточни той.

Програмата за енергийна успеваемост е може би най-хубавата политика на държавното управление, която стига непосредствено до хората, само че не е задоволително изискване, с цел да се оправят всички градивни проблеми по постройките, сподели зам.-кмета на община Монтана Диман Георгиев.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР