ООН вече ще използва Turkiye (Тюркие") вместо Turkey ("Търки") след

...
ООН вече ще използва Turkiye (Тюркие") вместо Turkey ("Търки") след
Коментари Харесай

ООН: Турция вече е Тюркие

Организация на обединените нации към този момент ще употребява Turkiye (Тюркие ") вместо Turkey ( "Търки ") след смяна на името на Турция по молба на Анкара, съобщи ТРТ World.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик заяви за смяната, която по думите му е в действие от момента на приемането на писмото с настояването на Турция и важи за назоваването на страната на всички непознати езици и в документите, показва малкия екран.

Пред Анадолската организация Дюжарик уточни, че организацията е получила писмо от външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, адресирано до генералния секретар Антониу Гутериш, в което се желае да бъде употребявано името Turkiye вместо Turkey за интернационална приложимост.

Говорителят разясни, че от момента на приемане на писмото смяната влиза в действие.

Чавушоглу заяви, че писмото е било изпратено на Организация на обединените нации и други интернационалните организации във вторник, показва Българска телеграфна агенция.

"Заедно с нашата Дирекция по връзките, ние успяхме да подготвим добра почва за това (промяната). Направихме по този начин, че Организация на обединените нации и други интернационалните организации да схванат за това прекосяване към потреблението на Тюркие ", сподели още той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР