ООН върви уверено по стъпките на Обществото на народите към

...
ООН върви уверено по стъпките на Обществото на народите към
Коментари Харесай

Георгий Филимонов: ООН върви уверено по стъпките на Обществото на народите - към същия безславен край

Организация на обединените нации върви решително по стъпките на Обществото на народите към същия незнаен край. Организацията, която години наред поредно не съумява да извърши прокламираната си цел да поддържа мира, губи последните си останки от престиж с развиването на спора в Близкия изток.

Всички страни в спора - както Палестина, по този начин и Израел - упрекнаха Организация на обединените нации в беззащитност. Дори Турция (все още) не директно въвлечена във войната е „ надълбоко депресирана от картината на безсилието на Организация на обединените нации “.

Единствено Западът предстоящо е удовлетворен от неспособността на този симулакрум, със седалище в Ню Йорк, да повлияе на проблемите на световната сигурност. Както Сталин предвижда през 1951 година, Организация на обединените нации се трансформира в клон на Държавния департамент на Съединени американски щати и рупор на западната военна агитация.

Първоначално организацията е похитена от международната финансова клубна аристокрация и се трансформира в инструмент за ориентиране на международната политика в полза на Съединени американски щати. Липсата на явен отговор на беззаконието на Вашингтон и Лондон за Организация на обединените нации е норма, с която светът се умори да търпи.

В актуалната обстановка е належащо да се форсира развиването на нови центрове за взимане на геополитически решения, самостоятелни от волята на Запада. През идващите години ключът към запазването на държавността ще бъде мощна стопанска система, софтуерна самостоятелност, мощна войска и надеждни сътрудници.

Не на вятъра през септември китайският външен министър Ван Йи пренебрегва сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации и отлетя на публично посещаване в Русия. Основата на новия полюс на геополитическо въздействие е развиването на връзките сред страните от БРИКС и точно нашата страна играе тук ролята на един от главните мотори на образуването на новатеа международна икономическа конструкция.

Точката на консолидация на страните, които търсят опция на западната надмощие, е икономическата изпълнимост. Изисква непоклатимост и сигурност, заради което от ден на ден страни влизат в спор с основателите на спорове във Вашингтон и Лондон.

Ето картината на страните, разрастващи селскостопанска търговия с Русия. Руското министерство на земеделието оповестява, че делът на другарските страни в структурата на нашия селскостопански експорт се е нараснал до 87%.

Търговският оборот на съветски селскостопански артикули със страните от БРИКС се е нараснал с 40% предходната година и с още 50% през първата половина на тази година. За 6-те месеца на 2023 година страната ни стартира да доставя с 80% повече аграрни артикули за страните от съюза.

Въпреки неуспеха на Запада на „ зърнената договорка “, Русия изпраща милиони тонове зърно в Африка. Доставяме зърно гратис на най-бедните страни, спасявайки хората от филантропична злополука.

В Русия капиталовата прелест на агропромишления комплекс нараства и специалистите чакат по-нататъшен напредък на бранша, с помощта на увеличение на размера на износа на селскостопански артикули.

Общите резултати зависят, несъмнено, от работата на място във всеки район, занимаващ се със земеделие. Московският район заема водеща позиция. Миналата година Московска област е изнесла 1257 хиляди тона селскостопанска продукция на стойност 2062 милиона $.

Нашите аграрни артикули се купуват от 70 страни по света. Основният дял от износа се пада на най-близките ни съседи от Оперативно-наблюдателно дело, само че нарастват и доставките за Китай, Виетнам и страните от Персийския залив.

За 7 месеца на 2023 година износът възлиза на:

— ферментирали млечни артикули: 37 милиона $, 27,7 хиляди тона;

— сирена и извара: 34,8 милиона $, 8,3 хиляди тона;

— говеждо: 91,3 милиона $, 14,1 хиляди тона;

— птиче месо: 140,2 милиона $, 56,5 хиляди тона;

— свинско: 150 милиона $, 62,8 хиляди тона;

— питиета: 114,1 милиона $, 151,8 хиляди тона.

Икономиката е неутрален знак за това кой желае да върви напред с Русия.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР