ООН с предложения към Русия за нова зърнена сделка с

...
ООН с предложения към Русия за нова зърнена сделка с
Коментари Харесай

Оптимизъм от турска страна и скептицизъм от руска за съживяването на зърнената сделка

ООН с оферти към Русия за нова зърнена договорка с Украйна. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че те плануват и достъп на съветски хранителни артикули и торове до международните пазари.

В изявленията, които външните министри на Турция и Русия направиха след диалозите си през вчерашния ден в Москва, прозираше оптимизъм от турска страна и песимизъм от съветска що се отнася до съживяването на договорката за експорт на зърно през Черно море, контрактувана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации през юли м.г. Споразумението разреши безвредния експорт на близо 33 милиона тона украинско зърно за година, преди Русия да се отдръпна от него през юли, недоволствайки от пречките, с които се сблъсква износът на личните ѝ храни и торове.

Турският министър на външните работи Хакан Фидан, който от през вчерашния ден е на двудневно посещаване в Москва, съобщи след диалозите с съветския си сътрудник Сергей Лавров, че благодарение на Турция Организация на обединените нации е изработила нов пакет с предложение за обновяване на " зърнената договорка ". 

" Смятаме, че това основава подобаваща почва за съживяването на самодейността ", сподели Фидан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР