ООН призова за международна помощ за борба с огромните рояци

...
ООН призова за международна помощ за борба с огромните рояци
Коментари Харесай

ООН призовава за международна помощ в Източна Африка

ООН прикани за интернационална помощ за битка с големите рояци пустинни скакалци, които минават през Източна Африка, осведоми Военновъздушни сили.
Говорител на Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие (ФАО) прикани за помощ за „ попречване на всевъзможни закани за продоволствената сигурност, поминъка и недохранването “. Етиопия, Кения и Сомалия се борят с невиждани и опустошителни рояци от тези инсекти, които унищожават храната, декларират от ФАО.
Агенцията се притеснява, че до юни броят на скакалците може да нарасне 500 пъти.
Етиопия и Сомалия не са се сблъсквали с такова огромно настъпление от 25 години насам, а Кения – от 70 години, заяви ФАО по-рано тази седмица. Южен Судан и Уганда също са изложени на риск, в случай че рояците не престават да порастват и се популяризират, съобщи БГНЕС.
Скоростта на разпространяване на вредителите и площта на нашествието слагат на тестване опциите на локалните и националните управляващи.
Единственият останал вид е „ въздушен надзор “ посредством напръскване на инсектициди от въздуха.
Рояците скакалци са пристигнали от Йемен през Червено море. Проливните дъждове в края на 2019 година са основали идеални условия за тяхното виреене.
С напредването на годината казусът може да се задълбочи, считат специалистите. Освен възходящия им брой в Източна Африка, скакалците се развъждат и в Индия, Иран и Пакистан и напролет могат да се трансфорат в рояци.
Скакалците могат да изминат до 150 километра за ден. Всяко възрастно насекомо може да погълне на ден храна, равна на личното му тегло.
Рояк с размерите на Париж може да погълне същото количество храна, колкото половината от популацията на Франция за един ден, се споделя в осведомителния бюлетин на ФАО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР