ООН предупреди, че войната между Израел и Хамас тласка Газа

...
ООН предупреди, че войната между Израел и Хамас тласка Газа
Коментари Харесай

ООН: Войната между Израел и Хамас тласка Газа към глад


Организация на обединените нации предизвести, че войната сред Израел и Хамас тласка Газа към апетит, преди предстоящото гласоподаване в Съвета за сигурност на резолюция за увеличение на помощта за палестинската територия, само че без апел за преустановяване на огъня, съобщи Агенция Франс Прес.

Полагат се и обособени дипломатически старания за нова пауза в най-тежката в историята война в Газа, която бе провокирана от невиждана офанзива на Хамас против Израел през октомври.

С утежняването на изискванията на територията, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е блокиран в договаряния за резолюция, която да усили доставките на помощи.

В последния план, който ще бъде гласуван на 22 декември, се приканва за " незабавни стъпки за неотложно обезпечаване на безвреден и безконтролен филантропичен достъп, както и за основаване на условия за стабилно преустановяване на военните дейности ".

В него не се приканва за неотложно преустановяване на сраженията.

Подкрепян от своя съдружник Съединени американски щати, Израел се опълчи на термина " преустановяване на огъня ". Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че няма да има преустановяване на огъня в Газа до " елиминирането " на Хамас.

Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, съобщи пред кореспонденти, че Вашингтон ще поддържа резолюцията, в случай че тя " бъде показана във типа, в който е ".

Войната стартира на 7 октомври, откакто бойци на Хамас пробиха милитаризираната граница на Газа и убиха към 1140 души в Израел, най-вече цивилни.

Хамас също по този начин отвлече към 250 души.

Цялото население на Газа е изправено пред " непосреден риск от апетит ", съгласно подкрепената от Организация на обединените нации световна система за мониторинг на апетит, като повече от половин милион души са изправени пред " пагубни условия ".

" От седмици предизвестяваме, че при такива ограничения и опустошения всеки минал ден ще донесе единствено още повече апетит, заболявания и обезсърчение на хората в Газа ", написа ръководителят на филантропичната помощ на Организация на обединените нации Мартин Грифитс в X.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР