ООН и МААЕ трябва твърдо да настоят Русия да изтегли

...
ООН и МААЕ трябва твърдо да настоят Русия да изтегли
Коментари Харесай

Киев: Запорожката АЕЦ трябва да се контролира от специална комисия

ООН и МААЕ би трябвало твърдо да настоят Русия да изтегли войските си от украинската Запорожка АЕЦ и да я съобщи под контрола на специфична комисия. Това съобщи в Туитър Михайло Подоляк, консултант на президента на страната Володимир Зеленски, съобщи УНИАН.

" Днешното съботно утро в доста европейски градове стана допустимо, защото през вчерашния ден Запорожката АЕЦ по знамение не бе вдигната във въздуха. Русия завладя централата и провежда рискови провокации ", изясни Подоляк.

Вчера съветските окупатори четири пъти обстреляха Запорожката АЕЦ, повредиха високоволтов проводник, задейства се спешната отбрана и един от трите работещи блока на централата се наложи да бъде изключен, припомня организацията.

След обстрелите президентът Зеленски прикани страните по света да наложат строги наказания на целия атомен бранш на Русия. По думите му Москва би трябвало да носи отговорност даже единствено за това, че е основала опасност за АЕЦ.

Във всички подземни пространства на Запорожката АЕЦ съветски военни се крият от обстрели, а украинският личен състав няма достъп до тях и по тази причина е в заплаха, заяви в това време най-големият производител на електрическа енергия в Украйна " Енергоатом ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР