ООН и Египет действат съвместно за постигане на споразумениеза прекратяване

...
ООН и Египет действат съвместно за постигане на споразумениеза прекратяване
Коментари Харесай

ООН и Египет работят за прекратяване на огъня между Израел и Газа

ООН и Египет работят взаимно за реализиране на споразумениеза преустановяване на огъня сред Израел и палестинските групировки в линията Газа. Това заяви в " Туитър " специфичният координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов, представен от Асошиейтед прес и ТАСС.

" Организация на обединените нации в тясно съдействие с Египет и всички заинтересувани страни работят, с цел да се подсигурява, че Газа ще се отдръпне от края на пропастта... Ракетните обстрели би трябвало да бъдат прекъснати, страните би трябвало да проявят въздържаност ", написа Младенов.

Вчера вечерта палестински екстремисти от линията Газа изстреляха над 300 ракети и снаряди по израелски селища. В отговор израелската войска порази над 70 военни обекта на територията на палестинския анклав.

Палестински публични представители обявиха, че минимум трима души, измежду които двама бойци, са били убити от израелските удари, а девет са ранени. В Израел избавителните служби оповестиха за минимум 10 ранени от палестинския обстрел, в това число 19-годишен боец, който е в сериозно положение, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР