ООН е започнала разследване във връзка с подозренията, че Иран

...
ООН е започнала разследване във връзка с подозренията, че Иран
Коментари Харесай

ООН разследва възможни оръжейни доставки от Иран за бунтовниците в Йемен

ООН е почнала следствие по отношение на съмненията, че Иран доставя балистични ракети на йеменските бунтовници хуси. Това се показва в отчет на генералния секретар на организацията Антониу Гутериш, заяви ТАСС.

Експертите на Организация на обединените нации изследват детайли от ракетите, които хусите изстреляха против Саудитска Арабия на 22 юли и 4 ноември тази година, означават организациите.

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли сподели детайли от балистична ракета, създадена в Иран, която е била изстреляна по-рано тази година от шиитските бунтовници хуси в Йемен против саудитско летище.

Хейли показа ракетата като доказателство, че Техеран дестабилизира Близкия изток и нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разпространение на оръжията.



Дипломатът сподели, че Съединени американски щати и съдружниците им разполагат с още доказателства за оръжия, доставяни от Иран на групировки в Йемен, Ливан, Сирия и Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР