Онлайн търговията в България нараства до 664 млн. евро през

...
Онлайн търговията в България нараства до 664 млн. евро през
Коментари Харесай

Онлайн търговията в България е нарастнала драстично

Онлайн търговията в България нараства до 664 млн. евро през 2018 година, сочат данни от Европейски отчет за електронна търговия. За година растежът на пазара е с 30%, оповестиха от Българската е-комерс асоциация (БЕА). Сред главните потребителски стремежи за усъвършенствания в онлайн търговията в развитите европейски страни са скоростта на доставка (17% от купувачите) и премахване на техническите повреди (13% от купувачите), написа " Труд ".

В България единствено 6,9% от онлайн купувачите считат, че времето за доставка може да е по-кратко, а 1,9% рапортуват за техническа неточност в даден уебсайт. Удовлетвореността на онлайн потребителите в България е извънредно висока. Само 0,002% от онлайн купувачите са подали сигнали в КЗП за интервала януари-септември. При брой поръчки малко над 2,5 млн., жалбите са 50. Над 1,25 млн. са онлайн купувачите в България през първите 9 месеца на годината.

От БЕА показват, че потребителите могат сами да избегнат възможни злоупотреби като пренебрегват уеб сайтове без нужните атрибути (име, адрес, юридическо лице, телефон, имейл) и заобикалят предложения, граничещи с фантастиката – да вземем за пример, не е действително да се предлага стока с 90% понижение от уебсайт без опция за връзка и контакт, без мнения и рекомендации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР