Онлайн скенерът за вируси VirusTotal, собственост на Alphabet Corporation (която

...
Онлайн скенерът за вируси VirusTotal, собственост на Alphabet Corporation (която
Коментари Харесай

Spiegel: Изтекоха данните на 5600 служители на разузнаването на САЩ и Германия

Онлайн скенерът за вируси VirusTotal, благосъстоятелност на Alphabet Corporation (която има и търсачката Google), стана причина за приключването на персоналните данни на 5600 американски и немски разузнавачи. 

„ Става дума за лист с 5600 имена, в това число чиновници на американската загадка работа NSA (Агенция за национална сигурност) и немските разследващи служби. Всички те бяха регистрирани в платформата за ИТ сигурност VirusTotal ", заяви немското издание Spiegel.

Списъкът на засегнатите от приключването включва доста сериозни отдели и служби както от Съединени американски щати, по този начин и от Германия. И по този начин, киберкомандването на Щатите, Министерството на правораздаването и даже ФБР бяха атакувани. Не по-лека е обстановката и в Берлин, където изтекоха данни на федералната престъпна полиция, военното контраразузнаване и секретния отдел на федералната разследваща работа (BND).

Освен Съединени американски щати и Германия пострадаха и някои департаменти на Тайван, Англия и Холандия. Съобщава се, че в мрежата са изтекли единствено имената и имейлите на чиновници на тези специфични служби.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР