Онлайн сексуалното насилие над деца в Европейския съюз се е

...
Онлайн сексуалното насилие над деца в Европейския съюз се е
Коментари Харесай

Европол: Пандемията е увеличила онлайн сексуалното насилие над деца

Онлайн половото принуждение над деца в Европейския съюз се е нараснало по време на пандемията COVID-19, съобщи в понеделник ръководителят на организацията за правоприлагане в Европейски Съюз " Европол ", предупреждавайки, че могат да зародят повече случаи , когато учебните заведения още веднъж се отворят и откакто се възобнови мониторинга от учителите, оповестява " Ройтерс ".

Киберпрестъпността се усили по време на епидемията, откакто доста хора бяха принудени да работят и пазарят онлайн.

" Най-притеснително е засилената онлайн интензивност на търсещи материали за полово принуждение над деца ", съобщи шефът на Европол Катрин Де Бол на чуване в Европейския парламент.

Де Бол, някогашен шеф на белгийската полиция, съобщи, че растеж на педофилските действия е регистриран от националните правоприлагащи органи от 27-те страни от Европейски Съюз , които откриват по-голям достъп до противозаконни уеб страници и затварят повече онлайн платформи за продан на детски секс материали.

Тя разяснява, че проверяващите от Европол са прихванали нарушителите, които твърдяли, че имат по-лесен достъп до деца, при диалози в тъмната мрежа - част от интернет, която е налична единствено с избран програмен продукт или позволение.

Сексуалните насилници се пробват да употребяват по-голямото наличие на децата в мрежата , защото в границите на блокадите децата употребяват онлайн уроци, от време на време посредством платформи, които не са съответно предпазени , сподели Де Бол.

" Очакваме повече и по-добър взор върху обстановката, когато децата още веднъж ще могат да вървят на учебно заведение и те ще имат опцията да приказват с учители ", съобщи Де Бол пред евродепутатите.

В доста европейски страни учебните заведения към момента са затворени поради пандемията.

Горещите линии за сигнали за корист също получават повече позвънявания. През март тези сигнали са се нараснали в Испания до рекордно равнище за този интервал от годината, демонстрира отчет на Европол.

" Използването на интернет за полова употреба на деца през днешния ден е по-лесно от всеки път ", разяснява ECPAT, мрежа от организации на гражданското общество против комерсиалната полова употреба на деца.

Те допълват, че в този момент е по-лесно педофилите да контактуват с деца и да намерят съидейници , " което също улеснява достъпа, изтеглянето, производството и шерването на материали за полово принуждение над деца ".
 СЗО: Ръст на домашното принуждение поради карантината
СЗО: Ръст на домашното принуждение поради карантината

Но няма задоволително достоверни данни за статистиката по света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР