Онлайн популярността на Лъвиците се покачва въпреки съкрушенията във финала на Световната купа за жени

...
Междувременно последователите на други играчи се увеличават постепенно, но значително
Коментари Харесай

Междувременно последователите на други играчи се увеличават постепенно, но значително след победата на Лъвиците през 2022 г. на Евро.

Защитник Следенето на Луси Бронз в Instagram се е увеличило с почти 300 000 след края на турнира Евро 2022 през август миналата година.

Изображение: Фен на Англия в Австралия, гледащ финала на Световното първенство

Нарастващата видимост на отбора идва, когато отборът изглежда готов за рестартиране на преговорите с ФА относно бонус заплащане за играчи, участващи в Световното първенство.

Дискусиите - според съобщенията женският отбор на Англия търси допълнително обезщетение от ФА в допълнение към полученото от ФИФА за техните успех - беше спрян за продължителността на турнира в Австралия и Нова Зеландия.

Едно от най-запомнящите се изпълнения на тазгодишното Световно първенство за жени дойде от вратаря на Лъвиците Мери Ърпс.

A-levels: Регионалните неравенства се разширяват, тъй като Англия обръща инфлацията в оценките

Ърпс, която е наричана „Мери Кралицата на спирките“, беше наградена наградата „Златна ръкавица“ за най-добър вратар от ФИФА, след като допусна само четири гола през целия турнир.

Успехът на играча на Манчестър Юнайтед в турнира беше съчетан с нарастващо онлайн следене.

На към момента на писане, Ърпс има над 870 000 последователи в TikTok - най-големият брой последователи от която и да е лъвица в приложението. Малко по-малко от три седмици преди това последователите на Ърпс в приложението възлизаха на 692 000.

Изображение: Видеоклиповете с танци бяха сред публикуваните от Лъвиците по време на турнира. Кредит: @maryearps1 чрез TikTok

Тя има над половин милион повече последователи в платформата, отколкото миналия август след Еврото за жени.

Този скок на популярност може да не е изненада за тези, които са запознати с присъствието на Лъвицата в приложението. Наричана „кралицата на TikTok“ от колегите си съотборници, Ърпс си изгради репутация със закачливите си публикации в нейните акаунти и акаунтите на съотборниците си.

Терминът „Мери Ърпс“ беше споменат на X (преди това Twitter), TikTok и YouTube над 19 000 пъти в неделя в Обединеното кралство, според данни, събрани от платформата за социално слушане TalkWalker.

Изображение: Фразата „Mary Earps“ е търсена в X, TikTok и YouTube 47 000 през последните 13 месеца - пик в неделя. Кредит: TalkWalker

Това е най-големият брой търсения на нейното име за един ден през последните 13 месеца - вероятно продиктувано от нейното спасяване на дузпата на испанката Дженифър Херманос на финала.

Скокът заради популярността на английския вратар да не произвежда нейна реплика на фланелка за Световното първенство за жени, което Ърпс описа като „огромно разочароващо и много болезнено“.

След финала Nike издаде допълнително изявление, в което се казва, че е „работи за разрешаване на проблема за бъдещи турнири“.

Също така получава тласък онлайн след Световното първенство за жени е капитанът на Лъвиците, Мили Брайт.

Според данните на Google Trends, Името на Брайт беше в топ 10 на най-търсените термини в Google в Обединеното кралство в събота.

Подобно на нейния съотборник Ърпс, споменаванията на пълното име на Брайт в X, TikTok и YouTube бяха най-високи в историята през последните 13 месеца в навечерието на мача в неделя.

Брайт - вероятно съсредоточена върху задълженията на капитана - се въздържа да публикува толкова много в социалните медии, колкото някои от нейните съотборници по време на турнира.Изображение: Този клип показва Мери Ърпс и Мили Брайт, които правят TikTok предизвикателство, в което трябва да отгатнат филма само по показаните емотикони - той има над три милиона гледания. Снимка: @maryearps1

Но тя понякога ще се появява в публикации на своите съотборници и нейните последователи в TikTok достигнаха около 300 000 - което я прави една от най-популярните Лъвици в платформата.

Нарастването на онлайн популярността за отделните играчи на Англия съответства на нарастващия интерес към лъвиците, както и към по-широката игра на жените, докато отборът напредва към финала.

Анализът на данните от Google Trends от модния търговец на дребно Boohoo установи, че Google търси „лъвици комплект" в навечерието на мача в неделя се увеличи с над 3,617% над средното за последните 90 дни. Комплекти, носещи името на Лорън Хемп, Мили Брайт и Мери Ърпс, са най-търсените според анализа.

Отделни данни описват как продажбите на стоки в Англия са скочили с над 700% над средните дневни нива след Победата на Англия с 3-1 срещу Австралия на полуфиналите, според Adobe Analytics.

На други места в социалните медии каналите на Лъвиците се радват на тласък след турнира.

The Акаунтът на Англия в TikTok, който е акаунтът, споделян както от мъжкия, така и от женския отбор на Англия, отбеляза последващ скок с 200 000 в хода на Световното първенство.

Екипът за данни и криминалистика е звено с много умения, посветено на осигуряване на прозрачна журналистика от Sky News. Ние събираме, анализираме и визуализираме данни, за да разкажем истории, базирани на данни. Ние комбинираме традиционни умения за докладване с усъвършенстван анализ на сателитни изображения, социални медии и друга информация с отворен код. Чрез мултимедийно разказване на истории ние се стремим да обясним по-добре света, като същевременно показваме как се прави нашата журналистика.
Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР