Онлайн платформата Подкрепи.бг организира дарителска кампания в подкрепа на Татяна

...
Онлайн платформата Подкрепи.бг организира дарителска кампания в подкрепа на Татяна
Коментари Харесай

Подкрепи.бг набира средства за бъдещата първа българска космонавтка

Онлайн платформата Подкрепи.бг провежда дарителска акция в поддръжка на Татяна Иванова, която мечтае да е първата българска космонавтка и от години настойчиво работи за постигането на тази своя фантазия. Нейният възторг и поредност водят до приемането ѝ в компетентност „ Космическо инженерство “, със специализация „ Ракетни горива “ в Embry–Riddle Aeronautical University /САЩ/. За да запише годината обаче младата българска вяра се нуждае от финансиране.   До този миг акцията на Татяна Иванова в Подкрепи.бг е събрала към 50 хиляди лева от нужните 118 хиляди лв.. Тези средства са нужни на галактическото момиче на България, с цел да се запише като студент за пролетния учебен срок, който стартира при започване на януари 2023 година. Сумата е ориентировъчна и годишна, като включва такса за образование, кампус, образователни материали, застраховка, транспортни разноски, храна и други Срокът за набирането ѝ е преди края на 2022 година.  Онлайн платформа за поддръжка   Подкрепи.бг е нова дарителска платформа, подкрепяща нуждаещите се и организациите, които им оказват помощ. Платформата е построена напълно от доброволци от разнообразни професионални сфери (юристи, счетоводители, маркетолози др) и не удържа комисиона. Идеята за нея поражда преди повече от година, когато след абсурда с една от онлайн платформите за дарения, ИТ експерти се сплотяват и вземат решение да основат нова изцяло транспарантна система за дарения. В началото на 2021 година регистрират  Сдружение с нестопанска цел " Подкрепи БГ ", със седалище в гр. София.   
Сдружението има 27 публични члена и до началото на ноември са събрани почти 70 000 лева дарения от над 700 неповторими донора. Факт са и първите корпоративни донори.
  В момента на Подкрепи.бг има 7 акции, 2 от тях са сполучливо затворени:   - Кампанията в помощ на децата от Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна. Със средствата ще се построи стая за ерготерапия, която ще помогне на незрящите деца, огромна част от които имат и голям брой други увреждания, да управляват личните си действия и държание, като понижат усложненията си в координацията, фокусирането и организацията. Гаранти по нея са Иван Динев - Устата и кмета на община Аспарухово.    - Кампанията за бедствието в наводнените карловски села с уредник Гората.бг. и нейния създател - Никола Рахнев, като приближен уредник и главен поръчител, че средствата ще бъдат употребявани по най-хубавия вероятен метод. Гората.бг е потвърдена организация, както с главната си активност - към този момент са засадили над 2 милиона дръвчета, по този начин и с присъединяване си в над 250 доброволчески събития. Доброволците не престават да оказват помощ на потърпевшите и са решени да не престават, до момента в който не се възстановява живота там.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР