Онлайн кредитите са все по-популярни в България. Те предлагат удобство

...
Онлайн кредитите са все по-популярни в България. Те предлагат удобство
Коментари Харесай

Онлайн кредити – как да се предпазите от лоши кредитори?

Онлайн заемите са все по-популярни в България. Те оферират улеснение и бърз достъп до финанси, само че също по този начин крият и опасности. Един от най-големите опасности е да попаднете на неприятен заемодател.

Как да се предпазите от неприятни кредитори?
Проучете деликатно кредитора. Преди да кандидатствате за , отделете време да проучите кредитора. Потърсете информация за него в интернет, прочетете мнения на други консуматори и се уверете, че е лицензиран от Българската национална банка. Българска народна банка поддържа Регистър на финансовите институции по член 3а от Закона за кредитните институции (ЗКИ), който е обществен и съдържа съществени данни както за вписаните сдружения, които правят активност на територията на РБългария, по този начин и за заличените финансови институции. Внимавайте за високи лихви и такси. Лошите кредитори постоянно начисляват високи лихви и такси, които могат да усилят доста цената на заема. Преди да подпишете контракт, деликатно прочетете всички условия и се уверете, че разбирате какво дължите. Не се доверявайте на прекомерно лесни оферти. Ако ви се предлага заем с прекомерно лесни условия, като да вземем за пример без рента или без такси, бъдете внимателни. Това може да е знак, че кредиторът крие нещо. Поискайте помощ от експерт. Ако имате усложнения да се ориентирате в предлаганите онлайн заеми, можете да потърсите помощ от експерт, като да вземем за пример финансов съветник.

Конкретни признаци, които могат да ви оказват помощ да разпознаете неприятен заемодател:

Кредиторът предлага заеми без инспекция на кредитната история. Това е червен байрак, защото значи, че кредиторът не се интересува от способността ви да върнете заема. Кредиторът начислява високи лихви и такси. Лихвите и таксите би трябвало да бъдат рационални и транспарантни. Ако са прекомерно високи, това може да е знак, че кредиторът се пробва да измами потребителите. Кредиторът употребява нападателни способи за събиране на вземания. Ако кредиторът ви заплашва или ви принуждава да платите, това е симптом, че не е почтен.
Ако забележите някой от тези признаци, най-добре е да се въздържате от кандидатстване за заем от този заемодател.

Как да намерите благонадежден заемодател за онлайн заем?
Потърсете заемодател, който е лицензиран от Българската национална банка. Това значи, че кредиторът дава отговор на избрани условия за бистрота и отбрана на потребителите. Прочетете мнения на други консуматори. Това може да ви даде добра визия за това по какъв начин работи кредиторът и какви са изискванията на заемите му. Сравнете предложения от разнообразни кредитори. Това ще ви помогне да намерите най-хубавата оферта за вас.
Ако следвате тези препоръки, ще можете да намалите риска да попаднете на неприятен заемодател и да получите онлайн заем, който е безвреден и дава отговор на вашите потребности.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР