Онлайн изложбата „Отвъд различията“ представя съвместните творби на дванадесет артисти

...
Онлайн изложбата „Отвъд различията“ представя съвместните творби на дванадесет артисти
Коментари Харесай

Онлайн изложбата „Отвъд различията“ събра 12 артисти в съвместни творби

Онлайн изложбата „ Отвъд разликите “ показва взаимните произведения на дванадесет актьори от България, Сирия, Ирак Иран и Афганистан. Участниците в изложбата са образни актьори, художници, музиканти, артисти, които работиха дружно по двойки, с цел да основат общи произведения на тематика „ Отвъд разликите “.

„ Артистите твориха и се опознаваха посредством изкуството оттатък всевъзможни разлики, като език, раса, народност, вяра и имаха опция да показват част от своята просвета. В изложбата вземат участие хора с разнообразни ползи и умения в областта на изкуството, само че и с доста разнообразни ориси. Шест от създателите са бежанци, намерили своя нов дом в България. Изкуството е освен общият език, посредством който взаимодействаха, само че и притежател на общото обръщение за това, че разликите в културата, езика и произхода ни обогатяват като хора. “ споделя Шойра Рузибаева, Представител на ВКБООН в България.

Съвместната творба на Радина Стоименова, български образен актьор и Али Хадж Али, студент по архитeктура от Сирия “Goodbye Windows” е роман за уюта на дома и спомените за у дома, които всеки от тях пази. В процеса на опознаване Радина и Али описват за своите домове - в София и Алепо. На база на тези разкази всеки от тях пресъздава в макет дома на другия без в никакъв случай да го е виждал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР