ондонският съд отказа да пусне основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж

...
ондонският съд отказа да пусне основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж
Коментари Харесай

Лондонският съд отказа да пусне Асандж под гаранция

ондонският съд отхвърли да пусне създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж под гаранция, поради заплаха подсъдимият да се укрие, до момента в който магистратите решат дали да удовлетворят настояването на Съединени американски щати за екстрадиция, оповестява Reuters.

Решението е в отговор на настояването на юристите на Асандж да бъде освободен в очакване на разглеждане на настояването на американските управляващи да бъде върнат в Съединени американски щати.

Асандж е прекарал повече от осем години, прикрит в еквадорското посолство в Лондон, или в пандиза. Но в понеделник Асандж завоюва опит да спре екстрадицията си в Съединените щати, където е изправен против 18 наказателни обвинявания за нарушение на закона за шпионажа и скрит план за хакване на държавни компютри.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че ще продължи да търси екстрадицията на Асандж.

Преди два дни арбитър Ванеса Барейтсър постанови, че заради здравни аргументи, Асандж не би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където е упрекнат в шпионаж и в разпространение на секретни материали.

Общо в Съединени американски щати против Асандж са повдигнати 18 обвинявания и в случай че виновността му бъде приета, той може да получи до 175 години затвор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР