оналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл

...
оналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл
Коментари Харесай

Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин

оналд Тръмп помилва някогашния си консултант по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за отговорен, че е излъгал ФБР по време на следствието дали е имало съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи организация "Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

U.S. President Donald Trump on Wednesday pardoned his former national security adviser Michael Flynn who had pleaded guilty to lying to the FBI during the investigation into Russian meddling in the 2016 presidential election.
— Reuters Legal (@ReutersLegal)
"За мен е Голяма Чест да разглася, че военачалник Майкъл Т. Флин получи цялостно опрощение. Честито на военачалник Флин и на прелестното му семейство. Знам, че в този момент ще прекарате приказен Ден на благодарността ", написа Тръмп в "Туитър ".

Have a great life General Flynn!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Флин, пенсиониран военачалник от армията, се призна за отговорен през 2017 година, че е излъгал ФБР за контактите, които е имал с посланика на Русия в Съединените щати в трите седмици преди встъпването в служба на Тръмп през януари 2017 година

Оттогава той се пробва да отдръпна показанията си с претекста, че прокурорите са му нарушили правата и са го подмамили да направи признания.

Обявяването на присъда против Флин бе отсрочено неколкократно.

Флин бе първият консултант по националната сигурност на Тръмп, само че президентът го уволни, когато избухна полемиката с контактите на някогашния военачалник с тогавашния дипломат Сергей Кисляк.

Флин е един от няколкото сътрудници на Тръмп, признали се за отговорни или наказани след следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за намесата на Москва през 2016 година в поддръжка на кандидатурата на Тръмп за президент. Русия отхвърля да се е намесвала в изборния развой в Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР