Омразата остава клеймо върху душата на Америка, заяви президентът на

...
Омразата остава клеймо върху душата на Америка, заяви президентът на
Коментари Харесай

Байдън за убийството в Бъфало: Клеймо върху душата на Америка, Харис: Епидемия на омразата

Омразата " остава клеймо върху душата на Америка ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън във връзка убийството на 10 души, осъществено през вчерашния ден от бял екстремист в град Бъфало, в щата Ню Йорк.

Повечето от жертвите са афроамериканци. 18-годишният палач се съобщи на полицията. ФБР счита, че той е работил от расистки подбуди.

" Всички ние би трябвало да работим дружно, с цел да се оправим с омразата, която остава леке върху душата на Америка ", съобщи президентът по време на службата в памет на починалите при осъществяване на дълга си американски служители на реда.

Министерството на правораздаването, добави Байдън, проверява кървавото нахлуване " като закононарушение от ненавист, расово стимулиран акт на предимство на бялата раса и демонстрация на принудителен екстремизъм ".

Съединените щати са обхванати от " зараза на омразата ", съобщи вицепрезидентът Камала Харис във връзка със случая. Расово стимулираните закононарушения и принуждение вредят на всички ни, сподели Харис, чиито родители са от Ямайка и Индия.

Късно през вчерашния ден 18-годишен бял юноша простреля 10 души и рани други трима в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк. Повечето от жертвите са афроамериканци.

Това бе следващата екстремистка демонстрация на расизма в Съединените щати - след нападението край синагогата в Питсбърг през 2018-а и в Атланта през 2021-ва година, отбелязва Ройтерс
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР