Омикрон вече е доминиращият вариант на коронавируса в Швейцария и

...
Омикрон вече е доминиращият вариант на коронавируса в Швейцария и
Коментари Харесай

Омикрон вече доминира в Швейцария, причинява тройно ваксинирани да влизат в болница

" Омикрон " към този момент е преобладаващият вид на ковид в Швейцария и даже е предизвикал тройно имунизирани хора да бъдат одобрявани в болница, осведоми " Франс прес ".

Швейцария има едно от най-високите равнища на заразяване в континентална Европа, като хора в 20-те си години са най-засегнати, прецизираха публични лица на конференция в столицата Берн.

Около 55% от заразените в Швейцария към този момент се дължат на " Омикрон ", а скоро се чака разновидността да съставлява съвсем всички регистрирани инфектирани.

Страната е записала около 40 случая на хора, които са получили подсилваща (бустерна) трета доза ваксина, само че все пак са се озовали в болница с разновидността " Омикрон ", акцентира ръководителят на ръководството на рецесии към здравното министерство Патрик Матис.

Повече от 13 000 новозаразени с COVID-19 бяха оповестени през днешния ден, като се чака да доближат 20 000 дневно през януари.

Швейцария, страна с население от 8,6 млн. души, е записала повече от 1,27 млн. инфектирани по време на пандемията.

Богатата алпийска страна се бори с петата си вълна на пандемията, а Матис означи, че на хоризонта не се вижда отмора.

Хората би трябвало да понижат броя на контактите си поради " Омикрон ", " но всеки може да го направи - много е просто ", настоя той.

Пациентите с COVID-19 понастоящем заемат 40 % от наличните кревати в интензивните отделения.

Някои лечебни заведения са със напълнен потенциал, само че прехвърлянето към други лечебни заведения работи добре, посочи Рудолф Хаури, началник на асоциацията на кантоналните медицински ръководители.

" По отношение на вирулентността, разновидността " Омикрон " наподобява по-слаб от Делта ", уточни Таня Стадлер, началник на научния щаб за COVID-19, макар че това може да се дължи на равнището на имунизация измежду популацията.

Около 67% от швейцарското население е получило най-малко две дози ваксина, като 22% са получили трета инжекция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР