Омикрон много напомня за уханския вариант. Ваксините и преболедувалите са

...
Омикрон много напомня за уханския вариант. Ваксините и преболедувалите са
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Омикрон пробива ваксините, напомня на уханския...

Омикрон доста припомня за уханския вид. Ваксините и преболедувалите са пробити от него. Тези антитела нямат безусловно никакво въздействие върху него. Около 19% от пробите са на деца до 18 години. Даже и в предучилищна възраст има инфектирани към този момент. Границата слиза все по-надолу. Получава се това, което беше при първата вълна. Заразяват се първо децата и личният състав. Това разяснява проф. Асен Балтов в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му през най-големия пик на третата и четвъртата вълна сме имали по-малка численост инфектирани, в сравнение с в този момент за 5 дни. Не са задоволително качествени щадящите бързи проби, които се вършат в учебно заведение. Не хващат доста от болните, сподели още проф. Балтов.

Интубираният пациент изисква доста повече грижи. Да се разбере, че във имунизациите няма нищо ужасно и няма да се случи нищо неприятно. За страдание, евентуално ще се наложи четвърта доза. Не по-късно от петия месец би трябвало да се постави втори бустер. Ако това продължава, другият вид е да се видоизмени имунизацията. С имунизацията управляващите сега изостават, добави той.

Лекари, военни, учители, съгласно него би трябвало да се имунизират наложително.

Нямаме задоволителна отбрана от Омикрон все още и по тази причина би трябвало да се засилят ограниченията, заключи Балтов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР