Омбудсманът Мая Манолова официално обяви, че влиза в битката за

...
Омбудсманът Мая Манолова официално обяви, че влиза в битката за
Коментари Харесай

Мая Манолова влиза в битката за София, подава оставка като омбудсман

Омбудсманът Мая Манолова публично разгласи, че влиза в борбата за кметския пост в София като самостоятелен претендент. Днес се чака тя да подаде оставка като омбудсман. Манолова заяви това нощес на страницата си във Facebook с видео, снимано по време на неофициална среща с жители.

"Честно казано, поради експанзията, на която сме подложени аз и моите сътрудници през последните месеци, си мислих дали не е добре да си приготвя оставката, да напиша на нея дата 5 ноември, без значение дали ще бъда определена за кмет или не, да я подам тогава, с цел да имам някаква отбрана от интернационалните институции, в случай че нещата не престават да са толкоз груби, каквито са сега. Но по-късно взех решение, че един човек, който се кандидатира за кмет на София, който желае да поведе жителите, би трябвало да бъде самоуверен и би трябвало да дава персонален образец, тъй че нямам потребност от застраховки ", съобщи публичния бранител.

Главни основатели на срещата на Манолова с жители, обществени персони и неправителсвени организации бяха артистът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова. От съдружие "Промяна за София " оповестиха, че на срещата е решено да бъде образуван предприемчив комитет за издигането на самостоятелната гражданска кандидатура на Манолова за кмет на София. Събирането на подписка в нейна поддръжка стартира на 6 септември. Трябва да бъдат събрани 2 500 подписа.

От 10 септември стартира набирането на доброволци за построяването на цивилен начинания на територията на цяла България под наслова "Промяна за София и България ". Започва и набирането на доброволци за цивилен покровители и наблюдаващи, които да подсигуряват прозрачността и честността на локалния избор, както и да предотвратят опитите за всевъзможни операции и фалшификации на идните избори.

Гражданите, взели участие в срещата, желаеха Манолова да стане флагман на общонационално придвижване и да поддържа самостоятелни претенденти за кметове и общински съветници в цялата страна. Освен това, заради лимитираното време те ще насочат зов към дребните партии, необвързани със статуквото, които не са компрометирани и не вземат участие във властта, да дават правосъдните си регистрации и на 100% да отворят листите си за жителите. Така, съгласно тях, хората ще имат опция сами да повдигнат и изберат своите представители в локалната власт.

Решено е Манолова да поддържа самостоятелни претенденти за кметове и общински съветници в цялата страна.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР