Омбудсманът Мая Манолова коментира във Фейсбук медийните публикации за имот

...
Омбудсманът Мая Манолова коментира във Фейсбук медийните публикации за имот
Коментари Харесай

Мая Манолова отговори на обвиненията на ПИК за апартамент за 100 000 евро

Омбудсманът Мая Манолова разяснява във " Facebook " медийните изявления за парцел на щерка й Ралица в центъра на София, добит през 2007 година Тогава Ралица е била на 21 години.
" През 2007 година закупих адвокатска адвокатска фирма от 100 кв.м в идеални елементи на петия етаж в постройката на ул. „ Алабин “ 56 в София. Покупката е записана на щерка ми - Ралица Миленова, тъй като ми предстоеше бракоразвод. Заплатих парцела с заем, в размер на 100 000 евро.
Този заем е заявен през 2008 година, както изисква законът, пред Сметната палата. Изплащах този заем в продължение на 10 години, какъвто беше и договорът ми с банката, т.е. завърших изплащането през 2018 година ", написа Мая Манолова и добавя, че в декларациите й пред Сметната палата през годините може да бъде проследено по какъв начин понижава заемът.
" Обръщам внимание, че в тази от 2008 година, не написа 100 000 евро, а 93 000 евро, тъй като в декларацията се изписва дължимата сума към 31 декември, а в това време към този момент бях платила вноски. Имотът не е апартамент, а адвокатска адвокатска фирма, дублирам, 100 кв.м идеални елементи от етаж с адвокатски фирми и офиси и на други лица. От 1997 година до 2015 година аз съм юрист и приходи, с изключение на като депутат от 2005 година, имам и като юрист, които са съответно декларирани пред Национална агенция за приходите, платени са налози и са отразени в декларациите ми пред Сметната палата ", декларира още Манолова.
Тя показва, че от 2013 година до сегашния миг в тази адвокатска фирма има наематели, които употребяват една част от пространствата за офис и заплащат наем.
Този наем също е заявен съответно пред данъчната работа и са платени налозите върху него от щерка й, която е притежател. Част от адвокатската фирма се употребила от неправителствената организация на брачна половинка на Манолова – Ангел Найденов – Център за проучване на защитата и сигурността, и той не плащал наем за това.
" Лично аз утвърждавам интереса към имотното положение на обществените лица, каквато съм и аз от 14 години. Винаги съответно съм заявила имотното си положение, приходите си и всяка една смяна в тях.
Нямам никакъв проблем с това и съм подготвена да дава всякаква информация обвързвана с моето и на фамилията ми имотно положение. Но не разбирам желанието на медии, близки до властта, да градят акцията си на тази основа ", написа още Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР