Омбудсманът Мая Манолова иска от ЕС закон срещу двойния стандарт

...
Омбудсманът Мая Манолова иска от ЕС закон срещу двойния стандарт
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова иска от ЕС закон срещу двойния стандарт при храните

Омбудсманът Мая Манолова желае от Европейски Съюз закон против двойния стандарт при храните. Това стана ясно по време на полемика за разликите в качеството на храните в страните от Западна и Източна Европа. Манолова показа план на декларация, която приканва европейските институции да одобряват законодателство против двойния стандарт. Документът ще бъде импортиран в Европейския парламент по време на чуване по тематиката в края на септември, посочи омбудсманът.

„Двойните стандарти на храните са освен дискриминация, само че и засегнатост за българските граждани“, съобщи Манолова.

Освен възбраната за предлагането на артикули с една и съща марка, само че с друго наличие в обособените страни, тя предложи да се сътвори обединен орган за надзор и предвиждането на съществени наказания за нарушителите на тези правила.

„ Отклоненията в съставките на храните за нашия пазар не заплашват здравето ни, само че фрапантните разлики в цените на някои от тях са неприемливи “, разяснява по време на полемиката Румен Порожанов Предложението на омбудсмана поддържа в конферентна видеовръзка и еврокомисарят Мария Габриел, която твърдо се разгласи срещу двойните стандарти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР