Омбудсманът Диана Ковачева настоява за спешни мерки по повод недобрата

...
Омбудсманът Диана Ковачева настоява за спешни мерки по повод недобрата
Коментари Харесай

Спешно да се подобри организацията за предаване на изборните книжа

Омбудсманът Диана Ковачева упорства за незабавни ограничения във връзка недобрата организация по предаването на изборните бумаги в районните изборни комисии.

В жалбите си до омбудсмана членове на секционни изборни комисии от Стара Загора, Кърджали и София се оплакват от липса на естествени условия за изчакване, унизително отношение под намерено небе при минусови температури, липса на храна и питиета.

Оплакват е и от неспособност да устоят физически повече от 24 часа без сън, несъответствуващи санитарни грижи, от обстоятелството, че им се постанова да стоят прави повече от 12 часа, както и от това, че нямат информация за времето, което ще им се наложи да чакат до предаването на изборните бумаги.

По този мотив в рекомендация до Централната изборна комисия, регионалните шефове и ръководителите на районните изборни комисии в съответните обитаеми места Ковачева упорства за своевременна информация от РИК към членовете на СИК за изискванията на отмора и изхранване.

А към регионалните администрации апелът е да ревизират незабавно дали е нужно подпомагане за даване на храна и питиета и за обезпечаване на нужната хигиена в изискванията на пандемия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР