Омъжих се за втори път. Имам дъщеря от първия брак,

...
Омъжих се за втори път. Имам дъщеря от първия брак,
Коментари Харесай

Отпратих свекървата веднага щом се появи на вратата

Омъжих се за повторно. Имам щерка от първия брак, както и наследник от сегашния ми брачен партньор и съм бременна в седмия месец.

Един ден взех решение да направя главно разчистване, тъй че нямах време за готвене и поръчах храна за у дома. Децата също се включиха. Уча ги още от дребни да вземат участие в домакинската работа, тъй че постоянно ми оказват помощ.

Разбира се, не ги натоварвах доста. Помагаха по малко, по малко гледаха анимационни филмчета, само че не бездействали. Почистването ни лиши през целия ден. Когато брачният партньор ми има почивен ден, той също ми оказва помощ.

Буквално час по-късно брачният партньор ми написа, че майка му желае да се разноски с детето. Помолих го да отложим разходката за различен ден, тъй като сме почнали с почистването. Освен това някогашният би трябвало да вземе щерка ми в събота. Свекървата ще вземе внука си и ние ще имаме време един за различен.

Той сподели, че майка му към този момент идва към нас и да подготвя детето.

Повторих му, че вършим главно разчистване. Синът би трябвало да почисти хладилника. Днес сме заети.

Свекървата въпреки всичко пристигна. Тя сподели, че ще седне и ще изчака, до момента в който внукът й бъде освободен. Освен това хормоните, явно, си споделиха думата – нямаше да отстъпя на свекърва си.

“Ще чистим през целия ден. Помолих Симеон да ти каже, че сме заети. Съжалявам, само че нямаме време ” – споделих аз и изпратих свекърва си.

Писна ми свекървата сама да взема решение всичко, без даже да ме попита. Прави проекти, обажда се, а аз би трябвало да се преценявам с нея.

Свекървата се появи без предизвестие още веднъж. Дори не й отворих вратата. Тя не ми се обади, не ме предизвести, тъй че не съм длъжна да й разтварям. Каза, че в случай че не спра да се държа по този начин, децата ще останат без баба.

Вижте още: Съветите на свекървата

Три месеца по-късно свекървата се научи да се обажда преди да пристигна на посетители. Явно любовта към внука й е по-силна от нейния дебелоглав.

Вече се разбираме отлично и никой не се кара с никой. Разбира се, свекървата е афектирана, само че считам, че действам вярно. Веднъж трябваше да затворя вратата пред нея, с цел да й стане ясно, че не може да ми се качва на главата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР