Оливер Вархей, еврокомисарят по разширяването, пристига днес в София, за

...
Оливер Вархей, еврокомисарят по разширяването, пристига днес в София, за
Коментари Харесай

Еврокомисарят Оливер Вархей отново е в София! Жесток натиск да вдигнем ветото над РСМ

Оливер Вархей, еврокомисарят по разширението, идва през днешния ден в София, с цел да търси решение на създалата се рецесия в връзките сред България и Северна Македония.

В изявление за македонската телевизия Сител, Вархей, който взе участие в самодейността " Отворени Балкани " в Охрид разгласи, че незабавно след края на форума ще отпътува към нашата страна. На въпрос дали Северна Македония и Албания могат да бъдат разграничени по пътя си към участие в Европейски Съюз, еврокомисарят отговори, че задачата е Скопие да реализира прогрес още през юни.

Вархей сподели още, че работи в тясно съдействие с френското европредседателство и персонално с президента Макрон. Преди дни френският държавен глава изрази подготвеност да семейства в Париж междуправителствена среща сред представители на България и Северна Македония, в търсене на съглашение.

„ Докато има и минимален късмет, ще продължа да работя. Оттук отпътувам незабавно за София и ще продължа да работя за решение през юни. Работим доста тясно с френското председателство. Ние няма да оставим нито един необърнат камък, с цел да приключим това. Френското председателство е извънредно ангажирано и президентът Макрон персонално взима присъединяване. Мисля, че всички желаеме допустим и за двете страни резултат, с който да продължим напред и най-сетне да проведем първата междуправителствена конференция и процеса на присъединение на Северна Македония”, сподели Вархей.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР