Oлимпийско бъдеще на Валиева ще бъде решено след изслушване на

...
Oлимпийско бъдеще на Валиева ще бъде решено след изслушване на
Коментари Харесай

Световната антидопингова агенция разследва обкръжението на състезателката Валиева

Oлимпийско бъдеще на Валиева ще бъде решено след чуване на Спортния трибунал в 20:30 ч. локално време.

Световната антидопингова организация заяви пред Ройтерс, че ще проверява треньорите, лекарите и други възрастни от обкръжението на 15-годишното момиче.

По-рано Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че публично е изискал от организацията да ревизира случая. От институцията обявиха и че Руската антидопингова организация към този момент е почнала следствие на обкръжението, защото Валиева е малолетна.

Валиева даде позитивна проба за неразрешено сърдечно лекарство (триметазидин) на националния си шампионат предишния декември, само че лиши повече от шест седмици, резултатът да бъде явен, което ѝ разреши да се състезава на игрите.

От Ройтерс акцентират, че Итъри Тутберидзе, най-търсеният треньор по фигурно пързаляне в Русия, не е дала отговор на имейлите на редакцията. В събота тя е декларирала, че е сигурна, че Валиева е " чиста и почтена " в изявление за съветската държавна телевизия.

Едва на 15 години Валиева е измежду най-младите спортисти с позитивна проба на актуалната Олимпиада, което провокира отвращение и въпроси за ролята на възрастните към нея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР