Олимпийските шампиони от Рио де Жанейро в тениса на маса

...
Олимпийските шампиони от Рио де Жанейро в тениса на маса
Коментари Харесай

Олимпийските шампиони и Димитрий Овчаров идват на турнира в Панагюрище

Олимпийските първенци от Рио де Жанейро в тениса на маса са декларирали присъединяване за шампионата в Панагюрище Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който е с рекордния за България награден фонд от 160 000 $ и ще се организира от 14 до 19 август в зала “Арена Асарел “. За първи път у нас ще играят златният медалист при мъжете Ма Лонг от Китай и сънародничката му Динг Нинг, която пък взе купата при дамите през 2016-а. Победителят в Панагюрище през 2017 година Димитрий Овчаров от Германия съблюдава обещанието си и ще дойде да пази трофея си.

С олимпийската купа Ма Лонг стана първия мъж, който направи Голям шлем в тениса на маса, като завоюва самостоятелните трофеи от Игрите, Световно състезание и Световната купа. 29-годишната легенда оказа помощ през април на тима на Китай да завоюва златните медали от шампионата на планетата в Халмстад, Швеция. Бившият лидер в международната класация Ма е спечелил общо 26 шампионата от сериите ITTF World Tour. Той е взел пет пъти и купата от финалите на сериите.

Левичарката Динг Нинг е трикратна международна шампионка самостоятелно и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а. Динг до неотдавна беше №1 в ранглистата. Тя също беше в тима на Китай, който взе купата в Халмстад.

Дмитрий Овчаров стартира 2018-а като лидер в класацията и удържа позицията си до 1 март. Носителят на общо четири олимпийски медала (три със състава на Германия) сега е №4 в света. Крайният период за подаване на поръчки за Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open е неделя, 15 юли. Организаторите на шампионата ще дадат конференция във вторник, 17 юли, от 11 часа в зала „ Родина “ на Националния стадион „ Васил Левски “, с цел да разкажан детайлности за участниците в едно от най-значимите спортни събития в България за годината, както и да разгласят кои ще бъдат негови посланици.

Допълнителна информация: За шампионата
Откритото състезание на България по тенис на маса за четвърта поредна година е един от дванадесетте шампионата от най-престижните серии Seamaster 2018 ITTF World Tour. Състезанието се организира в зала „ Арена Асарел “ в Панагюрище на 12 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS 40+. В края на шампионата ще бъдат наградени състезатели в шест категории: мъже и дами единично, двойки мъже и дами и сингли за младежи и девойки до 21 години.

За спонсорите
Генерален спонсор на откритото състезание на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „ Асарел-Медет " АД, най-значимото и структуроопределящо дружество за района на Панагюрище. Тази година с изключение на патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта поддържа шампионата и финансово с 30 000 лева целеви средства. Спонсори и тази година са и немската компания „ Liebherr ", българската пенсионноосигурителна компания „ Съгласие ", китайската транспортна компания „ Seamaster " и доста други наши и непознати сдружения. Организатор на шампионата е Сдружение „ Асарел България Оупън " с ръководител Иван Александров.

За ITTF
Международната федерация по тенис на маса сплотява общо 226 национални асоциации и е формалната международна организация в този спорт. Тенисът на маса е олимпийски спорт, въведен през 1988 година на Игрите в Сеул, както и паралимпийски спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР