Олимпийските кръгове бяха поставени на фасадата на сградата на Терминал

...
Олимпийските кръгове бяха поставени на фасадата на сградата на Терминал
Коментари Харесай

Как летищата Шарл дьо Гол и Орли се подготвят за домакинството на Париж на Олимпийските игри

Олимпийските кръгове бяха сложени на фасадата на постройката на Терминал 1 на летище " Шарл дьо Гол " наоколо до Париж.

По-малко от 100 дни преди началото на Олимпийските игри във френската столица, постройката бе брандирана и с плакати на идния състезателен конгрес, който ще се организира от 26 юли до 11 август.

Летищата " Шарл дьо Гол " и " Орли " се приготвят за невиждано лято. Амели Удеа Кастера - министър на спорта, Тони Естанге - президент на организационния комитет на Игрите и представители на компанията ръководеща летищата в Париж, се срещнаха с медиите в Роаси.



„ Най-голямото предизвикателство пред нас е това да посрещнем 64 000 упълномощени лица допустимо най-добре. Ние ще имаме минимум по към 200 000 пасажери дневно на " Шарл дьо Гол " и 100 000 такива на " Орли " през този интервал ", съобщи Едуард Аркрайт - общоприет шеф на групировката ADP, отговаряща за летищата във френската столица, която е и формален сътрудник на организационния комитет на Игрите.

Компанията обслужва близо 90 милиона пасажери всяка година в Париж.



Едуард Аркрайт показа организационния проект за приемане на спортистите, личния състав и всички олимпийски и параолимпийски делегации. Той разгласи, че " близо 150 души ще работят на летище " Шарл дьо Гол " 24 часа в денонощието по време на Олимпийските и по-късно на Параолимпийските игри, с цел да транспортират багажа на спортистите ".

" Спортните делегации на летището ще са с доста багаж, тъй че, те ще имат право на особено обслужване, с цел да се избегне безпорядък по терминалите ", изясни още генералният шеф на ADP.

Аркрайт разгласи, че ще има два огромни пика на тръгване, всеки от които с дълготрайност два до три дни след церемониите по закриването на Олимпийските и Параолимпийските игри, на 11 август и по-късно на 8 септември.

" За да се оправим с тълпите от хора, и със характерните условия на спортните делегации на повече от 10 000 спортисти, които ще преминат през " Шарл дьо Гол " или " Орли ", ние организирахме специфичен маршрут по който те ще минават през двете летища, разясни Едуард Аркрайт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР