Олимпийската шампионка с гимнастическия отбор на САЩ от Лондон 2012

...
Олимпийската шампионка с гимнастическия отбор на САЩ от Лондон 2012
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка разкри, че е била жертва на сексуален тормоз от доктора на отбора си

Олимпийската шампионка с гимнастическия тим на Съединени американски щати от Лондон 2012 Макайла Марони призна, че е била обект на полов тормоз от лекаря на отбора Лари Насар в продължение на седем години. 21-годишната американка твърди, че проблемите са почнали, когато е била на 13 години, и са завършили едвам след отказването ѝ от спорта преди година.

" Бях полово измъчвана от доктора на женския тим по гимнастика Лари Насар. Бях обект на тормоз, когато и където му се отдадеше опция. Случи се в Лондон преди тимът и аз да спечелим златен орден, както и преди извоюваното сребро от мен ", написа Марони в " Туитър ".

Бившата гимнастичка добави, че е намерила сили да направи обществено самопризнание поради големия скандал с филмовия продуцент Харви Уайнстийн. Повече от 40 дами в Холивуд упрекнаха 65-годишния американец в полови похищения и изнасилвания.

" Хората би трябвало да знаят, че това не се случва единствено в Холивуд. Имах фантазия да вземам участие на олимпийските игри, само че нещата, които трябваше да преживея, с цел да стигна до такава степен, бяха ненужни и отвратителни ", добави Марони.
#MeToopic.twitter.com/lYXaDTuOsS
— mckayla (@McKaylaMaroney) 18 October 2017
" Най-плашещата вечер в живота ми стана, когато бях на 15. Пътувах през целия ден и цяла нощ с тим за Токио. Той (Насар) ми даде приспивателно за полета и последното нещо, което знам, е, че бях сама с него в хотелската му стая, получавайки " терапия ". Имах възприятието, че ще умра онази нощ ", се споделя още в изказването на Марони в " Туитър ".

Насар, който беше лекар на женския гимнастически тим на Съединени американски щати в продължение на 30 години, отхвърли обвиняванията на Марони. В момента той чака правосъден развой в Мичиган по голям брой обвинявания за полов тормоз. По-рано през годината лекарят призна за притежанието на фотоси с измъчвани деца.

Президентът на Американската федерация по гимнастика Стийв Пени приветства смелостта на Марони да направи признанието. " Ние сме възмутени и отвратени от държанието, за което е упрекнат доктор Насар. Съжаляваме за всеки спортист, който е бил измъчван по време на гимнастическата си кариера ", сподели Пени, представен от Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР