Олимпийската шампионка Петра Влъхова от Словакия спечели слалома от Световната

...
Олимпийската шампионка Петра Влъхова от Словакия спечели слалома от Световната
Коментари Харесай

Петра Влъхова спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора

Олимпийската шампионка Петра Влъхова от Словакия завоюва слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в словенския зимен център Кранска гора.

28-годишната Влъхова записа общо време от 1:47.62 минута. Тя беше първа след първия манш с 51.30 секунди и резервира задатъка си след устойчиво второ втурване и време 56.32 секунди.

За словачката това е трети триумф за сезона, 31-и в кариерата за Световната купа и 22-и в тази дисциплинираност.



На второ място с пасив от 72 стотни от секундата остана германката Лена Дюр. Първи подиум в кариерата си записа американката Ей Джей Хърт, която приключи трета на 87 стотни зад победителката. Тя беше най-бърза във втория манш.

Носителката на Световната купа от предишния сезон Микаела Шифрин (САЩ) отпадна по средата на първия манш, откакто трябваше да се задоволи с деветото място в гигантския слалом в Кранска гора през вчерашния ден.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Шифрин с 929 точки, следвана от Влъхова със 722 и италианката Федерика Бриньоне с 697 точки.

В дисциплината слалом още веднъж отпред е Шифрин с 430 точки, пред Влъхова с 425 и германката Лена Дюр с 350 точки.

Вълхова и Шифрин завоюваха по три слалома този сезон и си разделиха последните осем челни места в дисциплината, откогато Дюр завоюва в Чехия в края на януари 2023 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР