Олимпийската шампионка от Токио това лято – Стойка Кръстева получи

...
Олимпийската шампионка от Токио това лято – Стойка Кръстева получи
Коментари Харесай

Връчиха Спортен Икар на Стойка Кръстева |

Олимпийската шампионка от Токио това лято – Стойка Кръстева получи през днешния ден следващото огромно самопризнание. На специфична гала в „ Гранд хотел София “ златната ни медалистка в категория до 51 кг от олимпийския кръг бе наградена със „ Спортен Икар “.

Стойка получи оценката персонално от президента на БФ Бокс Красимир Инински. Кръстева бе провъзгласена за притежател на премията дружно с другата ни олимпийска шампионка от Токио – каратистката Ивет Горанова.

„ За мен е горделивост и наслаждение, че получавам тази премия. Щастлива съм, че трудът на целия ни екип е оценен по подобен метод. Олимпийското злато способства за покачване на духа на българите, най-много на децата, което ме кара да съм още по-щастлива “, сподели огромната ни звезда след церемонията.

Стойка също по този начин прикани да се спрат спекулациите с изваждането на бокса като спорт от Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

„ Нашият спорт ще бъде част от програмата, стига да извърши три условия, които са сложени от Международния олимпийски комитет. Те са изцяло постижими, интернационалната федерация ИБА има време до края на 2023 година да ги извърши, тъй че имам вяра, че боксът няма да бъде ваден от листата “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР