Олаф Шолц, който трябва да бъде избран тази седмица да

...
Олаф Шолц, който трябва да бъде избран тази седмица да
Коментари Харесай

Олаф Шолц обяви първото в историята на Германия правителство с равен брой мъже и жени

Олаф Шолц, който би трябвало да бъде определен тази седмица да наследи Ангела Меркел като немски канцлер, през днешния ден разгласи първото държавно управление на страната с еднакъв брой дами и мъже , като дамите поемат основните министерства в областта на сигурността, осведоми " Франс прес ".

Шолц, ръководител на Социалдемократическата партия (СДП), разгласи състава на първото държавно управление, предвождано от лявоцентристите от 16 години, като откровеният специалист по пандемията Карл Лаутербах е препоръчан за министър на опазването на здравето .
 Още една партия в Германия поддържа съдружното съглашение
Още една партия в Германия поддържа съдружното съглашение

Кабинетът се чака идната седмица

" Равенството е значимо за мен и ето за какво от 16 министри ще има осем мъже и осем дами ", означи Шолц, който дефинира себе си като " феминист ".

След като Зелените, сътрудници в идното съдружно държавно управление, показаха съпредседателката си Аналена Бербок за външен министър, Кристин Ламбрехт от СДП, до момента министър на правораздаването, ще поеме министерството на защитата.

" Всички задгранични задачи ще бъдат непрестанно преразглеждани ", настоя Ламбрехт пред кореспонденти след провалянето на НАТО в Афганистан, като прикани всяка интервенция да има " ясна тактика за излизане ".
 Олаф Шолц е още една стъпка по-близо до поста на канцлер
Олаф Шолц е още една стъпка по-близо до поста на канцлер

Трите партии, които ще ръководят Германия, подписаха съглашение

Провинциалната депутатка Нанси Фаезер ще стане първата жена министър на вътрешните работи на Германия, изтъквайки, че нейният главен приоритет ще бъде оправянето с " най-голямата опасност за страната: десния екстремизъм " след поредност от кръвопролитни крайнодесни офанзиви.

Лаутербах, видна, само че разделяща фигура, който поредно призоваваше за по-строги ограничения за прекъсване на разпространяването на ковид , ще е водещата фигура на държавното управление в битката с пандемията.

Шолц настоя, че бил сигурен, че " множеството германци " желали Лаутербах за тази работа .

" Даващите грижа и лекарите заслужават да виждат опазването на здравето като главен приоритет в немската политика ", акцентира Шолц, до момента в който доста лечебни заведения оповестяват, че техните отделения за интензивно лекуване са на ръба с повишаване на пациентите с COVID-19.

Социалдемократическата партия на Шолц завоюва парламентарните избори на 26 септември, а предишния месец подписа съглашение за съставяне на коалиция със Зелените и подкрепящите бизнеса Свободни демократи.

Очаква се той да бъде публично определен от Народното събрание в сряда.

Меркел се отдръпва от политиката след 16 години отпред на водещата европейска стопанска система.
 Довиждане, Мути*!
Довиждане, Мути*!

Приключва една ера от историята освен на Германия, а и на Европа. Политиците ги съдят първо гласоподавателите, след това историята и Димитър Петров чака точно втората оценка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР