Окупаторите разрушиха още един град в Донбас, заяви украинският президент

...
Окупаторите разрушиха още един град в Донбас, заяви украинският президент
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Руската армия превърна град Бахмут в опожарени руини!

Окупаторите унищожиха още един град в Донбас, съобщи украинският президент във видеообръщение

Руските сили са " разрушили “ градБахмут в Източна Украйна, сподели президентът Володимир Зеленски, откакто украинската войска през днешния ден заяви за въздушни удари в области, които Москва от месеци насам се пробва да превземе, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Последните боеве от продължаващата повече от 9 месеца война на Русия в Украйна се концентрираха към четирите области, които съветският президент Владимир Путин анексира в края на септември посредством референдуми, чиято легитимност не беше приета от редица страни. Боевете демонстрират устрема на Русия да откри надзор над тях и упоритостта на Украйна да си ги върне назад, отбелязва АП.

Според Зеленски обстановката " остава доста сложна “ в няколко фронтови града в обширния промишлен район Донбас, в който влизат Донецка и Луганска област.

" Бахмут, Соледар, Маринка, Кремина. Отдавна на земята в тези региони не е останало обитаемо място, което да не е потърпевшо от снаряди и огън ", сподели Зеленски в снощното си видеообръщение, изброявайки градовете, които още веднъж се оказаха под прицел. " Окупаторите в действителност унищожиха Бахмут - още един град в Донбас, който съветската войска трансформира в опожарени руини ", сподели той.

Зеленски не посочи какво има поради под " опустошен “, защото някои здания са останали и жителите към момента се движат по улиците на града, показва АП.

Украинският боен общоприет щаб заяви, че през вчерашния ден и през днешния ден съветските сили са направили към 20 въздушни удара и повече от 60 ракетни офанзиви, в това число и с крилати ракети.

Говорителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Олександр Щупун сподели, че най-активните боеве са били в региона на Бахмут, където са обстрелвани повече от 20 обитаеми места. Той заяви, че украинските сили са отблъснали съветски офанзиви в Донецк и прилежащ Луганск.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР