Октомври месец е последният месец, в който ВиК Сливен може

...
Октомври месец е последният месец, в който ВиК Сливен може
Коментари Харесай

Управителят на ВиК Сливен: Ще изпаднем в затруднение при тези цени на тока

Октомври месец е последният месец, в който ВиК Сливен може да си заплати тока. Това разгласи шефът на сдружението инж. Севдалин Рашев, във връзка високата цена на електроенергията  и заложеното в капиталовия проект за 2021 година. Като вид за справяне със обстановката упованията са държавния регулатор КЕВР да усили крайната цена за потребителите, а сдружението да стартира да си събира  задълженията. 

Към момента ВиК Сливен заплаща близо 600 хиляди лв. ток при заложени 250 хиляди лв., сподели инж. Рашев и добави,  че сега купуват ток от Доставчик последна инстанция (ДПИ), който е  с 40 лв. по-скъп от колкото на борсата.  

" Единият от нашите снабдители на електрическа енергия се съгласи да извърши уговорката си по публичната поръчка.  Ако тези 40 лв. отпаднат от цената, значи ноември месец ще можем някак си да го приключим. След това към този момент би трябвало в действителност да се търси коренно решение. "   

Около 7 милиона лв. са отговорностите към ВиК. Най-големи длъжници са ромските квартали „ Надежда “ и махалите по селата. Предстои радикализация на дейностите на компанията по отношение на длъжниците и незаконното присъединение към мрежата.  

" Въпрос на оцеляване е. Няма по какъв начин да си позволим лукса да подаваме примерно 100 литра в секунда в квартал „ Надежда “, а да събираме една дребна част от тези суми. "   

Въпреки финансовите компликации във ВиК сдружението не предстоят съкращения на личен състав.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР