Октомври е месецът на Хелоуин, а това означава, че тиквите

...
Октомври е месецът на Хелоуин, а това означава, че тиквите
Коментари Харесай

Сезонът на тиквите: Включете този вкусен зеленчук в менюто си

Октомври е месецът на Хелоуин, а това значи, че тиквите са на всички места. Те, несъмнено, не са единствено за фенери, които седят на стъпалата и первазите на прозорците: рафтовете на супермаркетите и сергиите на пазарите също са цялостни с тикви в разнообразни форми и нюанси.

Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в множеството западни супермаркети най-разпространени са тиквата " butternut squash " и тиквата " Хокайдо ”. Тиквата е извънредно повсеместен зарзават и от нея могат да се създадат огромен брой специалитети – от фрешове и супи до разнообразни сладкиши.

Тиквите могат да бъдат разграничени на три разнообразни категории: Такива, които се употребяват поради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се употребяват за декорация - заради горчивите си субстанции те не са подобаващи за готвене.

При ядливите тикви като Хокайдо можете да употребявате и други съставни елементи с изключение на пулпата. Опитайте да вземем за пример с панирани цветове, които е най-добре да наберете от личната си тиквена градина. " Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио ", предлага експертът по развъждане на тикви Даниела Гамб.

„ Уверете се, че събирате единствено мъжките цветове, разпознаваеми по дългата ръкохватка - защото от женските се чака да станат тикви ”, добавя тя.
Междувременно, с изключение на за произвеждане на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, пробвайте да употребявате тези, които са ви останали, откакто приготвите идната партида тиквена чорба. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР