ОКСФОРД, Англия (AP) — Наличието на безопасен климат става все

...
ОКСФОРД, Англия (AP) — Наличието на безопасен климат става все
Коментари Харесай

Решението на Европейския съд показва, че безопасният климат е човешко право, казва бивш шеф на ООН по правата

ОКСФОРД, Англия (AP) — Наличието на безвреден климат става все по-голямо човешко право в международен мащаб с решението на Европейския съд тази седмица, че споделя, че страните би трябвало по-добре да пазят хората от изменението на климата, нещо, което засегнатите от стоплянето поданици на Глобалния юг от дълго време знаеха, сподели някогашният президент на Ирландия Мери Робинсън.

Робинсън, който беше Организация на обединените нации Върховният комисар по правата на индивида похвали смесеното правосъдно решение от вторник като създаващо казус и задействащо смяна. Европейският съд по правата на индивида застана на страната на възрастни дами в Швейцария, като сподели, че държавното управление им не прави задоволително, с цел да ги отбрани от климатичните разтърсвания, само че отхвърли сходни недоволства от португалски младежи и кмет на Франция по механически аргументи.

„ Много страни в Европа, в случай че не всички, ще бъдат уязвими на правосъдни разногласия по тази линия, че техните страни не вършат задоволително, с цел да защитят правата на индивида “, сподели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР