Окръжният съд във Варна даде в неделя най-тежката мярка задържане

...
Окръжният съд във Варна даде в неделя най-тежката мярка задържане
Коментари Харесай

Убийците на бившия военен от Белослав остават в ареста

Окръжният съд във Варна даде в неделя най-тежката мярка ”задържане под стража„ за двамата убийци на 80-годишен дъртак от Белослав.

20-годишният Диян Валентинов и 23-годишният Митко Иванов, остават зад решетките, откакто бяха арестувани броени часове след зверското закононарушение. Двамата роми са упрекнати в обир, съпроводен с ликвидиране на възрастния мъж.
 img_20190127_135832  img_20190127_135435-1
На 24 януари бай Георги, някогашен боен, беше открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. Убийството е станало в ранните часове, като от пенсионера по предварителни данни са отмъкнати 8000 лева

Само за няколко часа спестените пари на стареца били изхарчени до стотинка, най-вероятно на хазарт в казино и за опиати.

За да издаде къде крие парите си, бай Георги е бил ръган с нож, с ножица, ритан и грубо пребит, имал е счупени ребра, уточни наблюдаващият областен прокурор Милен Ставрев.

Стана ясно, че и двамата са били дрогирани при осъществяване на жестокото съзнателно закононарушение. Единият е бил арестуван още същата вечер, а другия – в 5 ч.на идващия ден и беше докаран по домашни пантофи. С претекста, че клиентът му Митко Иванов е млад и с чисто престъпно досие и с цел да не се раздухвал казусът, служебната отбрана изиска делото да се гледа на затворени порти. Въпреки несъгласието на държавното обвиняване с това, арбитър Жулиета Шопова в профил представителите на медиите от залата.

Определенията на ВОС за наложената непрекъсната мярка „ задържане под стража ” на двамата могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд.

Ако бъдат приети за отговорни, Наказателен кодекс планува затвор от 15 до 20 години, пожизнен или пожизнен затвор без право на подмяна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР