Окръжният съд в Ямбол наложи 25 години лишаване от свобода

...
Окръжният съд в Ямбол наложи 25 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

25 години затвор за бившия легионер, който уби фелдшера на село Орешак

Окръжният съд в Ямбол наложи 25 години отнемане от независимост на някогашния легионер Иван Пачелиев, обвиняем за убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешак предходната година.

Пачелиев беше арестуван, откакто се барикадира в дома си и трябваше да бъдат изпратени барети.

Престъплението, осъществено на 8 октомври 2019 година, е осъществено посредством нанасяне на 38 удара с нож в цялото тяло, довели до остра кръвозагуба, като гибелта е породена по изключително непосилен метод за потърпевшия. Убийството е осъществено с особена свирепост, което се потвърждава от броя на множеството нанесени удари с оръжието, написа в обвинителния акт.

Не са ясни точните претекстове Пачелиев да убие фелдшера, само че се знае, че същия ден отишъл при него, тъй като си наранил ръката. Избухнал скандал, а той бил прочут с нападателния си манталитет и пристрастеността си към оръжия.

38-годишният мъж е приет за отговорен и за това, че незаконно е държал 111 патрона, представляващи годни муниции за огнестрелни оръжия. Те са открити в дома му след убийството.

Наказанието, което е общо за двете незаконни действия, би трябвало да бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим в пандиза, постанови още съдът.

Присъдата обаче предстои на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Пачелиев е бил във Френския легион до 2012 година След това бил незает. През 2018 година той към този момент един път се барикадира в дома си и стреля с пушка, тъй като униформени го търсели поради безчинство в София. По-късно обаче беше освободен от ареста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР